Permission for 1960's Estate Extension

We have received planning permission for the total refurbishment and extension to a house on a 1960's estate. It will provide a large open plan kitchen and dining space opening onto a garden with a timber gabled volume above. The building will be punctured with roof lights to bring light into the rooms. The internal layout will be adjusted to provide a generous sequence of entry spaces. The dark center of the house will be used to provide utility, storage and WC space giving living spaces access to daylight and views. The whole existing building will be wrapped in insulation and rendered and all existing windows will be upgraded to provide significant energy use reductions. These moves are the result of a holistic analysis of the building following a broad options study.

042_PR.jpg